Hvala ker ste nam namenili čas, da se vam predstavimo!:)

VZREJA ŠETLANDSKIH OVČARJEV - SHETLAND SHEEPDOG - SHELTIE

Dobrodošli in hvala , ker ste se ustavili na naši spletni strani UPPER CARNIOLA SHELTIES . Naj se vam predstavimo. Prihajamo iz prelepe Zgornjesavske doline Zgornje Gorenjske - iz tukaj tudi izhaja ime naše psarne UPPER CARNIOLA. Ljubezen do psov je v naši družini prisotna že od nekdaj. S prihodom Šetlandske ovčarke Joline, ki nam je zapolnila s svojo ljubkostjo in prisrčnostjo naš vsakdanjik,se nam je porodila želja po vzreji in predstavitvi te čudovite pasme širši slovenski javnosti, kjer Šeltiji še niso dovolj prepoznavni. Na tem področju se stalno izobražujemo,obiskujemo razne seminarje o zdravju,genetiki,stremimo k vzreji zdravih,karakterno stabilnih psov,ki bodo postali zaupanja vredni spremljevalci,ki vam bodo bogatili vaš vsakdan.

Za naše mladičke si želimo ljubeče in skrbne lastnike,domove, kjer bodo lahko živeli v družinski skupnosti in v želji ostati v stikih bomo vedno za vas dosegljivi in vam na voljo za vse odgovore, nasvete, pomoč ali prijetno druženje. Z ljubeznijo in ponosom na vse naše mladičke in njihove nove družine.

ZAKAJ ŠETLANDSKI OVČAR?

Primeren je za vse, tudi za začetnike. Spadajo v skupino zelo intelegentnih psov.Skupina strokovnjakov pod vodstvom dr.Stanley Coren strokovnjakinje za živalsko inteligenco je to pasmo uvrstila na 6.mesto od 132 testiranih pasem. Ugotovili so, da je pes sposoben razumeti ukaz že po petem poizkusu, v nekaj primerih pa že po prvem. So izredno ubogljivi in si močno želijo ustreči vodniku.  Pri učenju ne smemo uporabljati nobene sile. Zaradi veliko energije so zelo primerni za šolanje agilitija in prav tako za poslušnost.

V rani mladosti je potrebno veliko vztrajnosti, časa in potrpljenja za njihovo socializacijo, da se spodbudi njihovo zaupanje za celo življenje.

Vsaka sprememba v okolici našega doma nam bo zaznana, saj so dobri čuvaji.

Njihove značajske lastnosti jih naredijo za nekaj res posebnega. Radi delajo in imajo nežen odnost do ljudi. So zelo lojalni in ljubeči do svojih lastnikov. Preberejo našo telesno govorico in se popolnoma prilagodijo našemu razpoloženju. Ko so veseli, dobijo iskrico v očeh in takrat se nam celo nasmehnejo.

Pozitivna duševna stimulacija je zelo pomembna in nam bo z združitvijo njegovih lastnosti kot so intelegentnost, zvestoba, ljubeznivost, družabnost in občutljivost - dala  najboljšega prijatelja, ki bo vedno hrepenel  po naši družbi.

 

Ponosni ocka Bond z ljubko hcerkico Vivo

Skupaj uživamo v lepotah narave

Naših 5 srčkov:)

RAYNA, JOLINA, ALAYA, BOND IN ZIGGY - NAŠA SHELTIE DRUŽINA

UŽIVANJE NA SPREHODU:)

Ziggy, Rayna, Jolina, Alaya in Bond - naših srčnih 5

Očka Ziggy s hčerkico Joy

Prijetno druženje v Planici

Alaya, Bond in Ziggy

Upper Carniola Alaya s svojim 8.mesecev starim sinčkom Upper Carniola Cooper ( lastnica:Vesna Hude)

Alaya in njen mali bratec iz legla B - Upper Carniola Bond

UPPER CARNIOLA DREAM MAKER - 2 meseca

Počitnice 2015 - Pomer

Alaya, Ziggy, Bond in Jolina

LEGLO B - 7 tednov

Jasna 2017